Pilot dla Centrum Innowacji Oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
Nowy projekt działu ALIMA Food Processing Technology:
pilot dla CENTRUM INNOWACJI ORAZ BADAŃ PROZDROWOTNEJ I BEZPIECZNEJ ŻYWNOŚCI, przynależnego do Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Jest to jeden z dwóch realizowanych przez nas projektów dla tej placówki.
Właściwości urządzenia:
Instalacja membranowa do mikrofiltracji, ultrafiltracji i odwróconej osmozy, wyposażona w moduł do membran Spiral Wound i moduł do membran ceramicznych. Urządzenie jest dostosowane do pracy w szerokim zakresie ciśnienia roboczego, umożliwiając prowadzenie procesów nisko i wysokociśnieniowych. Posiada także komplet narzędzi kontrolno-pomiarowych i elementy automatycznego sterowania dzięki czemu próby prowadzone w skali pilotażowej odzwierciedlają proces w skali przemysłowej. Kompaktowa budowa oraz mobilna konstrukcja pozwala na wygodne użytkowanie.